Inotul – un sport, o placere

A venit vara si ar trebui sa profiti de aceasta ocazie relaxandu-te activ in apa. Inotul este sportul perfect pentru a scapa de sedentarism si pentru a imbina utilul cu placutul.

Iata cateva plusuri ale inotului, de care poti beneficia fie ca practici acest sport in mod regulat sau ocazional:

– In apa, corpul tau pare mai usor. Chiar si persoanele supraponderale pot executa exercitii fizice in apa cu lejeritate;

– Inotul este un exercitiu cardio, imbunatatind circulatia sangelui, regland respiratia si sustinand activitatea normala a inimii. Din acest motiv, inotul este recomandat persoanelor cu probleme cardiace si respiratorii, carora uneori le sunt chiar interzise alte forme de solicitare fizica.

– Deoarece forta de frecare cu apa te obliga sa executi miscari fluide nu risti accidentari daca ai probleme de mobilitate, chiar si articulatiile cele mai “incapatanate” fiind puse la treaba.

– Este cea mai eficienta modalitate de a arde caloriile. In timpul inotului consumul caloric este mai mare decat in timpul alergarii si cum de multe ori a alerga in parc este o lupta cu sine pentru a rezista, te asiguram ca in apa te vei simti excelent. Dupa o ora de inot se pot arde chiar si 700 de calorii.

– Inotul relaxeaza si psihicul. Fie ca esti in vacanta sau nu, dupa o ora de inot te vei simti cu siguranta mai eliberat de problemele cotidiene, terapia prin inot fiind foarte eficienta.

Tine cont! Daca alegi o locatie pentru inot in aer liber, inarmeaza-te cu o lotiune de protectie solara.