Persea Gratissima (Avocado) Oil

Persea Gratissima (Avocado) Oil este un ulei transparent, de culoare galben-verzuie, obtinut din fructele de avocado. Este folosit in cosmetice si in produse de ingrijirea pielii, inclusiv in produse de baie, ca baza pentru produsele de machiaj, dar si in balsamurile de par, si lotiunile de protectie solara.

Se obtine prin presarea feliilor deshidratate de avocado si este bogat in trigliceridele acidului oleic. Contine cantitati mai mici de acid palmitic, linoleic si palmitoleic. Cantitatea de grasimi difera in functie de zona de unde este recoltat fructul si de cat de copt a fost atunci cand a fost cules.