Dermatita atopica imagini

Eczema atopica (dermatita atopica) este o problema cutanata din ce in ce mai frecventa, care se manifesta printr-o uscaciune extrema, mancarimi (prurit) si un disconfort cutanat uneori intens. Asociata cu factori genetici si de mediu, aceasta se manifesta adesea incepand cu luna a treia de viata, apoi se atenueaza dupa cativa ani. Insa pielea copiilor care au suferit de aceasta problema va ramane uscata. Descopera impreuna cu noi cum sa identifici o piele cu tendinta atopica si cum poate fi ingrijita.

Pielea uscata cu tendinta atopica este o piele saraca in lipide, elemente grase care asigura in mod normal etanseitatea barierei cutanate. Din acest motiv, pielea cu dermatita atopica este mai vulnerabila fata de agresiunile externe. Aceasta fragilitate este asociata cu o reactivitate anormala a sistemului imunitar de aparare.

Dermatita atopica (eczema atopica) se manifesta prin mai multe caracteristici:
– In primul rand, pielea este extrem de uscata.
– Aspra la atingere, poate prezenta mici scuame.
– Pe piele apar regulat sau periodic placi rosii, uscate si aspre, in special pe fata, la nivelul pliurilor (gat, cot, partea posterioara a genunchilor) si la extremitati (maini, incheieturile mainilor, glezne).
– Pielea prezinta mancarimi puternice, uneori pana la tulburarea somnului.
– Dermatita atopica apare cel mai frecvent la copiii care prezinta un teren alergic (astm, rinita alergica, alergie alimentara, etc.).

Iata cateva imagini cu dermatita atopica:

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Trateaza eficient dermatita atopica (eczema atopica) cu Mustela Stelatopia: