Acrylates Copolymer este o combinatie de doi sau mai multi monomeri formati din acid acrilic, acid methaacrilic si unul dintre esterii lor simpli. Se foloseste ca stabilizator in produsele de styling pentru par, pentru fixare, texturare si protectie impotriva umiditatii.

Are o multitudine de functii si poate fi folosit ca agent de formare a unui film protector, ca agent de suspensie sau agent antistatic. Cateodata este folosit in produsele cosmetice rezistente la apa, dar si ca adeziv in produsele pentru unghii.

Se foloseste intens in industria cosmetica in vopseaua de par, rimel, oja, ruj, fixativ, geluri de spalare, produse de protectie solara si tratamente anti-aging.