Diferite tipuri de alge contin elemente care ajuta la hidratarea si tonifierea pielii. De asemenea, algele ajuta la reducerea pungilor si protejeaza impotriva radiatiilor si impotriva altor agenti care au efect daunator la nivelul pielii. Cu capacitatea sa de a regla si de a reduce productia de melanina, reduce colorarea pielii si lumineaza petele hiper-pigmentare.

Algele au capacitatea de a absorbi mai multe vitamine, minerale si substante benefice din mediul inconjurator. Ele purifica, tonifiaza si calmeaza pielea si regenereaza tesuturile corpului, oferind o noua vitalitate si ajutand la mentinerea unui aspect tanar. Algele ajuta la imbunatatirea circulatiei, fapt care are un efect pozitiv asupra zonelor in care se acumuleaza grasimi. Acesta este motivul pentru care algele marine sunt folosite pentru a tonifia pielea si cu scopul de a reduce aspectul de celulita.

Extractele pot fi utilizate in produsele cosmetice in doua moduri: fie ca agent la prepararea produselor (de exemplu: ca stabilizator sau emulsificator), fie ca agent terapeutic in sine. Extractele de alge integrate in produsele cosmetice, sunt recomandate pentru dinamizarea celulei si pentru capacitatea de regenerare celulara. Atunci când este utilizat intre 0,5% si 1 %, concentratul de alge din geluri, emulsii sau lotiuni este ideal in tratamentele de regenerare a pielii, de antiimbatranire a pielii, de stimulare a pielii obosite dupa expunerea la soare, de reorganizare celulara dupa peeling-uri si microabraziuni.