Anthemis Nobilis Flower Oil

 

Anthemis Nobilis Flower Oil este un ingredient extras din floarea de mușețel roman sau englezesc. Aceeași plantă se folosește și pentru ceai. Extractul de mușețel se folosește în multe formulări cosmetice, de la produse de baie la produse de curățare a pielii, paste de dinți, deodorant, machiaj, parfumuri, produse de îngrijire a părului, vopsele, produse de bărbierit, loțiuni solare și de îngrijire a pielii.

Are proprietăți de parfumare, de calmare a iritațiilor și a disconfortului creat de mușcăturile de insecte și de îmbunătățire a texturii pielii.

Uleiul esențial de mușețel este unul dintre cele mai versatile uleiuri folosite în aromoterapie. Are un puternic efect calmant și antispastic. Calmează durerile abdominale și crampele musculare, la fel și senzația de greață.

Are efect antialergen atunci când este inhalat și se folosește în tratarea rinitelor alergice sau a alergiilor la praf. Are efect calmant general, fiind un sedativ natural perfect.

Musețelul este unul dintre primele ingrediente folosite în cosmetice ca și colorant natural.