Arnica Montana Flower Extract

Arnica – planta de munte.
Florile sale galbene stralucitoare infrumuseteaza altitudinile mari din Europa Centrala, unde aceasta a fost mult timp venerata prin diverse traditii populare ca o planta vindecatoare.

Arnica stimuleaza procesul de vindecare a corpului prin reglarea circulatiei in tesutul conjunctiv, dispersand fluidele blocate. Arnica amelioreaza temporar durerea si inflamatiile asociate cu umflaturi, vânatai, entorse si disconfort muscular general.

Compozitia extractelor de Arnica montana pot include acizi grasi, in special palmitic, acid linoleic, miristic, si linolenic, uleiuri esentiale, alcooli triterpenici, lactone sesquiterpene, zaharuri, fitosteroli, acizi fenolici, taninuri, colina, inulina, phulin, arnicin, flavonoide, carotenoide si cumarinice. Componentele prezente in aceste extracte sunt dependente de locul in care planta este cultivata.

Aceasta contine un compus care actioneaza in acelasi mod ca si oxitocina, care este folosita pentru a induce forta de munca/travaliul, motiv pentru care mamele gravide nu ar trebui sa foloseasca sub nicio forma arnica.