Caffeine-2

 

Cafeina prezinta un efect lipolitic: blocheaza enzimele responsabile pentru distrugerea de AMPC, care este implicata in ruperea trigliceridelor. Acesta are, de asemenea, proprietati vasodilatatoare, crescand fluxului de sange. Prin urmare, contribuie atât la efectul venotonic, cat si la cel lipolitic.

– Cafeina reduce pungile de sub ochi. Cei care si-au petrecut noaptea plangand vor avea ochii umflati. Pentru a combate acest lucru, unii aplica pe pleoape pliculete de ceai uzate. Ceaiul contine cafeina, care il face extrem de eficient in tratarea pungilor de sub ochi. De asemenea, inainte sa fie aplicate pe ochi este recomandat sa-l puneti in frigider, pentru un efect de racoritor.

– Cafeina poate reduce aspectul de celulita. Contine teofilina si aminofilina, care cresc circulatia la nivelul pielii. Atunci când se intampla acest lucru, se produce un efect diuretic, atenuand temporar aparitia celulitei. In plus, acesta are un efect de intarire atunci când este aplicat pe brate, picioare si in zona abdomenului.

– Cafeina imbunatateste aspectul general al pielii. Cafeina este dotata cu anti-oxidanti si proprietati hidratante, care ajuta la atenuarea deshidratarii si asprimii pielii. Este folosit ca ingredient in creme faciale, deoarece are, de asemenea, un efect vasodilatator care diminueaza roseata pielii.

– Cafeina are un efect anti-inflamator. Acesta este ideal pentru cei care au pielea si ochii inflamati. Datorita acestui efect, majoritatea cosmeticelor de ingrijire a pielii includ cafeina ca ingredient principal.