Calendula Officinalis Flower Extract

Despre extractul de galbenele

Galbeneaua este o planta medicinala utilizata in primul rand pentru proprietatile sale curative asupra ficatului, vezicii biliare si uterului. Calmeaza sistemul digestiv, ajuta la vindecarea infectiilor si se pare ca exista beneficii si asupra inimii.
In ingrijirea pielii, este utilizata in primul rand pentru proprietatile sale antiinflamatorii si dermoreparatoare.
Contine flavonoizi, triterpene si saponine. Este foarte eficienta in vindecarea ranilor si in stimularea sistemului imunitar.

Galbenelele sunt utilizate:
1. Extern:
– tratamentul eczemelor, conjunctivitelor, herpesului, gingivitei, venelor varicoase, impetigo.
– tratamentul iritatiei de scutec si a scuamelor de lapte. De asemenea ajuta la calmarea si repararea iritatiilor de mamelon pentru mamele care alapteaza.
– datorita proprietatilor sale reepitelizante este utilizata in vindecarea ranilor, a cicatricilor si in tratamentul ridurilor.
– prin prezenta uleiurilor aromatice si a acidului salicilic are actiune antiseptica si este utilizata in tratamentul infectiilor inclusiv al acneei.
– saponinele si mucilagiul de galbenele au proprietati hidratante si sunt utilizate in cosmeticele dedicate tegumentelor uscate, deshidratate, sensibile si iritate.

2. Intern:
– tratamentul ulcerelor mici din gura si gat datorita proprietatilor antiinflamatorii si spasmolitice.
– pentru imbunatatirea digestiei si stimularea activitatii vezicii biliare, tratamentul ulcerelor gastrice si a dezechilibrelor menstruale.