Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil

Uleiul extras din semintele de sofran are multiple intrebuintari in medicina si in cosmetologie.

In medicina, este utilizat pentru prevenirea problemelor cardiace, inclusiv a aterosclerozelor si a infarctului. Este, de asemenea, utilizat pentru tratamentul febrei, tumorilor, problemelor respiratorii, durerii si traumatismelor. Multiplele intrebuintari in medicina se datoreaza concentratiei mari de acid linoleic (75%), ce actioneaza in primul rand prind scaderea colesterolului, scazand astfel riscul de boli cardiovasculare.

In cosmetologie, este utilizat pentru proprietatile sale hidratante, nutritive, antioxidante si restructurante.

Uleiul de sofran contine:
– acid linoleic – 75%
– acid oleic – 13%
– acid palmitic – 8%
– acid stearic – 3%
– acid miristic – 1%