Centaurea Cyanus Flower Water

 

Albastrelele sunt plante astringente cu proprietati antiinflamatorii, tonice si diuretice. Partea utilizata din albastrele este inflorescenta.
Apa de albastrele este foarte cunoscuta pentru proprietatile ei antiinflamatorii, antiiritante si calmante. Cu rol decongestionant este adesea folosita in formularea produselor pentru ingrijirea ochilor sensibili.

Alte utilizari pentru extractul de albastrele:
– Pentru curatarea ranilor
– Pentru tratamentul ulceratiilor bucale, tratamentul zonei ochilor si a ulcerelor corneale, conjunctivitei.
– Pentru scalpul sensibil si iritat.

Extractul de albastrele este destul de rar utilizat in produsele cosmetice datorita costului ridicat al produsului brut.