Cocoglucoside

 

Cocoglucoside este un derivat din ulei din nuca de cocos si zahar din fructe.

Actioneaza ca surfactant, agent de spumare si emulgator. Sporeste capacitatea de a face spuma e unei solutii si este folosit adesea in produsele de ingrijire a parului, avand si capacitatea de a netezi structura parului si a spori flexibilitatea.

Folosit ca surfactant anionic curata bland pielea si parul, ajutand apa sa se amestece cu uleriurile si impurtitatile incat sa poata fi indepartate.

Ca emulgator ajuta apa si uleiurile sa nu se separe.

Ingredientul este compatibil cu toate tipurile de piele si poate fi folosit si in produsele pentru copii si bebelusi. Are cel mai mic scor ca potential iritant si poate fi intalnit intr-o varietate de produse cosmetice, de la geluri de dus la sampoane, vopsea de par, creme hidratante si sapun pentru copii.