Equisetum Arvense Extract

 

Această plantă este singurul descendent al ferigii uriașe, care a acoperit pământul acum 200 de milioane de ani. Ea are capacitatea unică de a absorbi aurul atunci când acesta este dizolvat în apa.
Coada-calului este adesea folosită pentru proprietățile sale de vindecare. Ajută la descompunerea depozitelor din țesuturi, fiind în același timp un excelent diuretic și un agent de stimulare a circulației și de întinerire al țesuturilor conjunctive. Bio-mineralele conținute sunt necesare în biosinteză fibrelor de colagen și de elastină.
Nici o altă plantă din regnul vegetal nu este atât de bogată în siliciu cum este coada-calului. Acest oligoelement ajută la legarea moleculelor de proteine la nivelul vaselor de sânge și al țesuturilor conjunctive. Siliciul este principalul constituent al colagenului.
Coada-calului este considerată a fi cel mai bun tonic. Are un efect de vindecare excelent și poate trata acneea și eczemele. Întărește structura firului de păr și stimulează bulbul pilos. Este un ingredient cosmetic rar și unic ce înfrumusețează pielea din interior prin protecția fibrelor de colagen și de elastină. Pielea matură sau care prezintă primele semne de îmbătrânire are numai de câștigat de pe urmă proprietăților sale fantastice. Coada-calului îmbunătățește textura și tonifică părul, unghiile și pielea iar sistemic întărește sistemul osos și dinții.
Coada-calului conține și alte bio-minerale necesare în sinteza fibrelor de colagen și de elastină: mangan, magneziu, fier și cupru.