Ginkgo Biloba Leaf Extract

 

Acest ingredient cosmetic îmbunătățește circulația sanguină. Este folosit adesea în produse anticelulitice tocmai pentru că are acest efect. Aplicată local, frunza de ginko este un bun antioxidant bogat în flavonoide. Împiedică preoxidarea membranei celulare, luptând astfel cu inflamarea și îmbătrânirea. Are deasemenea efect antibacterian și antifungic.

Protejează pielea de inflamații și roșeață atunci când este expusă la radiațiile ultraviolete. Extractul de gingko este capabil să îmbunătățească hidratarea pielii și reduce acțiunea factorilor din mediu care cauzează inflamații. Efecntul antiinflamator face extractul să fie eficient și în tratarea acneei.

Ingerat, extractul are efecte benefice și asupra pielii, îmbunătățind abilitatea țesuturilor de a produce fibroblaști, responsabilii cu producerea de colagen. Mai exact, păstrează fermitatea și elasticitatea pielii.

Extractul de frunză de gingko biloba este folosit în suplimentele alimentare pentru a îmbunătăți memoria și a trata problemele de circulație. Studiile au arătat că poate îmbunătății efectele glaucomului și este eficient și în tratarea sindromului premenstrual.