Glicerina este un ingredient utilizat în cosmetice de sute de ani pentru proprietățile sale solvente, umectante, emoliente și de lubrifiere.
Este un NMF sau un factor hidratant natural (ca și ureea sau acidul hialuronic) ce are capacitatea de a atrage apa în celule și de a păstra echilibrul apei la nivelul matricei intercelulare, menținând astfel homeostazia pielii.
Glicerina este un ingredient hipoalergenic. Fiind bine tolerată de piele și organism, o găsim în multe produse cosmetice dar și în medicamente.
Beneficiile glicerinei:
– factor hidratant natural, umectant, substanță hidroscopică – atrage apa în celule și menține nivelul normal de hidratare.
– substanță hipoalergenică, cu potențial redus alergen sau iritant
– prin normalizarea hidratării, redă elasticitatea și confortul pielii