Glycyrrhiza Glabra Leaf Extract (Licorice)

 

Despre extractul de lemn dulce

Lemnul dulce (Licorice) poseda proprietati puternice si eficiente anti-inflamatorii, antioxidante, precum si legate de inhibarea melanogenezei. Astfel, ar fi un ingredient bun pentru diferite produse cosmetice si/sau medicamentoase de ingrijire a pielii (de ex. creme, lotiuni, produse de igiena corporala etc.). Lemnul dulce (Licorice) este utilizat in cremele de albire a pielii si exista o serie de formule brevetate in acest scop.

Principalul constituent al lemnului dulce este glicirizina.

Lemnul dulce este utilizat pentru tratamentul astmului bronsic, bronsitei cronice si tusei acute si cronice. Acesta moduleaza sistemul imunitar si a demonstrat remarcabile proprietati imuno-stimulante.

Are o activitate antioxidanta.

Este un anti-inflamator bland pentru artrita si reumatism si este utilizat pentru a trata ulcerul gastric, duodenal si esofagian sau inflamatiile, arsurile la stomac si ulcerele la nivelul gurii. Planta contine fitoestrogeni, in forma de isoflavoni cum ar fi formononetinul; glabrone, neoliquiritin si hispaglabridin A & B.

Acesta atenueaza afectiunile iritabile ale mucoasei si consolideaza sistemul imunitar si ofera rezistenta la infectii recurente.