Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

Migdalul este cultivat în sudul Europei și țările meditareneene.
Migdalele au un conținut ridicat de acid oleic (64-82%), acid linoleic (8-28%), acid palmitic (6-8%), acizi grași esențiali polinesaturați, steroline și vitamina E. Uleiul de migdale este bogat în betasitosterol, squalene și alpha-tocopherol.
Este popular în industria cosmetică datorită concentrației mari de acizi grași esențiali (oleic și linoleic), riscului minim de reacții alergice, spectrului larg de ingrediente populare (Vitaminele A, E,B1, B2 si B6) și compatibilitatea lui cu orice tip de ten (chiar și cel mixt sau gras).

Proprietățile uleiului de migdale dulci:

– hidratează și reconstituie proprietățile epidermei
– calmează pielea uscată și îi conferă nutriție
– protejează împotriva acțiunii radicalilor liberi
– micsorează liniile fine și ridurile.

Beneficiile uleiului de migdale:

– Hidratează eficient la suprafața epidermei și în profunzimea ei
– Calmează pielea uscată și pruritul
– Întârzie procesul de îmbătrânire
– Reduce inflamația și iritația pielii
– Reduce aspectul liniilor fine, ridurilor și vergeturilor
– Neutralizează radicalii liberi