Doradă cu piure de cartofi – de la 7 luni
1 file de doradă sau de păstrăv
1 cartof
1 păstârnac
50 ml lapte formulă preparat
2-3 fire pătrunjel
2-3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Tai cubulețe cartoful și păstârnacul curățate de coajă și spălate și le pui la fiert cu apă cât să le acopere. Speli bine fileul de pește, îl pui într-o tavă unsă cu ulei și-l dai la cuptor pentru 20 de minute. După ce au fiert legumele, le scurgi de apa în care au fiert, le pasezi și adaugi laptele formulă.
2. Toci fin câteva frunze de pătrunjel și le adaugi în piureul de legume. Scoți peștele de la cuptor, îl desfaci bucățele și controlezi să nu fie niciun os și-l adaugi peste piure.
Sfaturi pentru mami:
· Deoarece cartoful conține amidon, o substanță greu de digerat pentru stomacul bebelușului tău, e bine să-l adaugi cu moderațieîn piureuri și supe înainte de un an: la 7 luni îi poți da 50 g, iar între 8 și 12 luni 100 g, împărțite în două mese.
· Cantitatea de pește recomandată la această vârstă este de 10 g pe zi, adică 2 lingurițe. Dacă lui bebe nu-i place peștele, amestecă-l cu piureul. Este o sursă importantă de omega 3, fier, magneziu și calciu, toate substanțe esențiale pentru dezvoltarea bebelușului tău.
Rețetă oferită de REVISTA PapTot.