Caviarul rosu – beneficii sanatate si frumusete
Bogat in nutrienti, caviarul rosu este un aliment gourmet din ce in ce mai consumat datorita beneficiilor pentru sanatate.
Caviarul rosu este bogat in aminoacizi esentiali ce joaca un rol important in procesele metabolice ale organismului. Astfel el poate fi recomandat celor care se recupereaza dupa boli cronice, interventii chirugicale sau sportivilor care cauta o sursa naturala de aminoacizi si proteine pentru formarea masei musculare. Acesta are o concentratie de 30% de aminoacizi esentiali.
Cel mai important aminoacid esential ce se gaseste in caviarul rosu este Lizina. Acesta este utilizat in terapii alternative post interventii chirurgicale sau asociat chemoterapiei deoarece a demostrat a avea un rol important in distrugerea celulelor canceroase fara a afecta celulele sanatoase. Desi studiile nu sunt concludente in privinta rolului antitumoral al lizinei, rezultatele arata totusi beneficii majore in orice terapie de recuperare a organismului dupa boli lungi si obositoare.
Concentratia proteica de 30% a caviarului rosu este una importanta insa mai important este faptul ca aceste proteine sunt toate digerabile de organismul uman.
Caviarul rosu este bogat in minerale precum calciu, fier, seleniu, magneziu, sodiu si in vitaminele A, C, D, E si acid folic. Astfel, poate fi folosit ca sursa de nutrienti in sarcina si post-partum, anemie feripriva, rahitism, spasmofilie, hipocalcemie, prevenirea osteoporozei.
Caviarul rosu este si o sursa bogata de Omega-3 si Omega-6 atat de necesare organismului. Omega-3 si Omega-6 sunt esentiale pentru o serie de procese metabolice iar organismul uman nu are capacitatea sa le sintetizeze. Consumul alimentelor bogate in cei doi nutrienti este recomandat persoanelor care sufera de depresii, afectiuni cardiovasculare, imunitate scazuta, deficiente de vedere. Omega-3 scade riscul de cancer de colon, prostata, infarct miocardic.
Tipuri de caviar rosu – somon, pastrav curcubeu.
Valoarea nutritiva a caviarului rosu este de 290 calorii la suta de grame. Va recomandam un consum moderat datorita nivelului ridicat de colesterol.
Caviarul rosu nu se gateste si se consuma proaspat, ca atare sau pe paine prajita.
Masti de fata cu caviar rosu
1 Lingurita caviar rosu
1 Lingurita ulei de masline
Zdrobiti intr-un vas cele 2 ingrediente si amestecati. Aplicati rezultatul pe tenul curat timp de 20-30 de minute.
1 Lingurita caviar rosu
1 Lingurita miere de albine
Zdrobiti intr-un vas cele 2 ingrediente si amestecati. Aplicati rezultatul pe tenul curat timp de 30 de minute. Daca tenul dumneavoastra este gras puteti adauga 1-2 picaturi de ulei esential de arbore de ceai.
Pentru o eficienta mai buna a celor 2 masti va recomandam aplicarea acestora dupa o baie de aburi.