Calorie Cut® aliatul tău împotriva caloriilor
PROPRIETĂȚILE TRADIȚIONAL RECUNOSCUTE ALE KONJACULUI
Konjacul este nou-venit în Occident, dar el face parte din dieta tradițională din Asia de peste 2000 de ani. Rădăcina acestei plante, pe nume Amorphophallus konjac, este utilizată ca legumă sau redusă în pulbere fină și apoi transformată în bucată (konnyaku) sau fidea (shiratakis).
Konjacul are numeroase avantaje: este un inhibator natural al apetitului, are un efect pozitiv asupra absorbției lipidelor (grăsimi), reglează funcția intestinală și are efect detoxifiant.
Toate aceste proprietăți se datorează prezenței unei fibre solubile ce se numește glucomannan. Această fibră poate absorbi până la 100 de ori greutatea sa în apă, ceea ce îi conferă acțiunea de sațietate. Printr-un efect mecanic, atunci când konjacul este ingerat cu un pahar mare cu apă, el se va muta către stomac și fibrele de glucomannan se vor umfla și umple volumul stomacului cauzând senzația de sațietate. Astfel, pentru persoanele care vor să slăbească, acesta este un adevărat aliat. Săturându-se rapid, ele vor reduce, în mod inevitabil, cantitatea de mâncare consumată. Mai mult, fibrele de glucomannan atrag zaharurile, reducând absorbția lor și vârfurile de zahăr din sânge care apar adesea după o masă bogată.
De asemenea, konjacul are efect benefic asupra nivelului lipidelor din sânge. Autorii unei meta-analize au examinat 13 studii pe mai mult de 531 de subiecți. Aceste studii au arătat că, konjacul este eficient în scăderea nivelului trigliceridelor, colesterolului total și colesterolului „rău” (LDL).
De asemenea, konjacul acționează în intestin captând grăsimile, asupra sistemului digestiv (captează toxinele) și facilitează eliminarea deșeurilor prin scaun. Ajută la ameliorarea balonării și participă la tranzitul leneș, ceea ce-l face un aliat al abdomenului plat.
INDICAȚII Calorie Cut:
- Captează grăsimile în mod natural.
- Echilibrează nivelul colesterolului.
- Konjac organic, nu conține sulfiți.
- Stil de viață vegan.