Zâmbetul este unul dintre primele lucruri pe care oamenii le observă la ceilalți. Un zâmbet sănătos nu este întotdeauna obținut peste noapte, ci rezultă dintr-o varietate de metode care ajuta la crearea și menținerea lui.
Zâmbetele ne fac să ne simțim bineveniți și în siguranță, iar propriul nostru zâmbet îi poate calma pe ceilalți. Semnalează căldură și fericire și poate umor – toate trăsăturile bune și cu atât mai mult, acesta este un motiv pentru a ne asigura că avem grijă de zâmbetul nostru, zilnic.
Dintii joacă un rol important în sănătatea și bunăstarea noastră generală și este imperativ să avem grijă de ei.
O rutină de îngrijire a gurii va menține dinții și gingiile sănătoase
După cum se spune, nu trebuie să vă spălați toți dinții – doar pe cei pe care doriți să îi păstrați. Se recomandă periajul dinților, de două ori pe zi, cu o periuță de dinți cu peri moi. În funcție de obiceiurile alimentare și de programul dvs., puteți alege să periați mai des decât atât, dar asigurați-vă că nu o faceți mai puțin. Periajul zilnic ajută la prevenirea cariilor și a depunerii tartrului, mai ales dacă îl faceți un obicei încă din copilărie. Pentru o îngrijire optimă și pentru a preveni bolile gingivale, zi de zi trebuie să se folosească și apa de gură pentru a scăpa de placă, de bacterii și particule alimentare care nu se elimină în timpul periajului.
Dinții adulților nu se mai schimbă a treia oară.
Există un motiv pentru care Zâna Măseluță vizitează doar copiii – adulții nu își pierd dinții. Sau, mai degrabă, adulții ar trebui să încerce să nu își piardă dinții, deoarece nu îi cresc înapoi. O rutină completă, zilnică, de îngrijire a gurii este cea mai bună linie de apărare împotriva cariilor și a bolilor care ar putea determina un dentist să vă extragă dinții. În plus, dacă sunteți angajat în activități sau sporturi care ar putea duce la căderea unui dinte – cum ar fi hochei, derby, lacrosse sau box – asigurați-vă că folosiți și purtați protecție bucală pentru a vă proteja dinții.

Sănătatea dinților vă poate afecta sănătatea generală
Sănătatea dumneavoastră orală ar putea duce la diverse boli și afecțiuni care vă afectează corpul. Acestea includ:
Nașterea prematură: Parodontita, sau boala gingiilor, a fost urmărită la nașterea prematură și greutatea scăzută la naștere, la copii.
Bolile cardiovasculare: arterele înfundate, boli de inimă și / sau accident vascular cerebral pot rezulta din infecții și inflamații cauzate de bacteriile bucale.
Endocardită: Această infecție a endocardului – valvele și mucoasa inimii – este cauzată de pătrunderea germenilor în fluxul sanguin și de atașarea la zone deteriorate ale inimii. Acești germeni pot avea originea într-o îngrijire orală nesănătoasă.
Bacteriile orale pot provoca, de asemenea, afecțiuni respiratorii precum pneumonia și BPOC.
Păstrați-vă zâmbetul cel mai alb și mai strălucitor
Pe lângă o rutină zilnică de îngrijire a gurii, asigurați-vă că vizitați medicul stomatolog de două ori pe an pentru verificări de rutină. Acest lucru le permite medicilor să verifice starea gurii și să descopere, de asemenea, orice probleme posibile cu dinții și gingiile înainte de a deveni o problemă mai mare. Nu așteptați programarea de rutină dacă întâmpinați probleme la nivelul gurii, cum ar fi dureri de dinți sau gingii, sensibilitate la periere, sensibilitate atunci când mâncați sau beți alimente calde sau reci, măcinarea dinților etc., programați imediat o întâlnire cu dentistul.
Preveniți pătarea permanentă
Dacă fumați, beți cafea sau ceai frecvent sau sunteți un fan al băuturilor sportive sau al vinului, este posibil să observați că dinții dvs. par decolorați sau, cel puțin, nu sunt strălucitori. Multe alimente pot păta sau eroda smalțul dinților, inclusiv fructe citrice, cum ar fi portocale și grapefruit, mure, bomboane tari și sosuri pe bază de roșii. Pe lângă îngrijirea zilnică a gurii și controalele dentare de două ori pe an, întrebați medicul stomatolog despre produsele de albire pe care le puteți utiliza acasă sau serviciile de albire oferite în biroul lor. Există, de asemenea, unele alimente pe care le puteți mânca, care vor ajuta la prevenirea pătări prin creșterea producției de salivă, inclusiv brânzeturi tari, mere și morcovi.
Intervențiile chirurgicale majore ale dinților
În timp ce „cu atât mai devreme, cu atât mai bine” este valabil pentru momentul în care ar trebui să începeți să vă îngrijiți de dinți, nu toată lumea află despre importanța igienei orale de rutină în copilăria lor. Din fericire, nu este niciodată prea târziu să începeți să aveți grijă de zâmbetul dvs. Cu toate acestea, dacă daunele deja făcute nu pot fi inversate cu periajul zilnic, pot fi necesare proceduri majore, cum ar fi implanturi dentare, canale radiculare sau chirurgie parodontală.
Un zâmbet sănătos duce la fericire
Merită repetat: atunci când aveți un zâmbet mare, alb, emanați încredere și fericire. Rezultatul este că oamenii din jur sunt mai confortabili și poate chiar mai fericiți. De fapt, știința a arătat că zâmbetele îi fac pe toți să se simtă mai bine. Imaginați-vă efectul pe care zâmbetul dvs. îl poate avea asupra relațiilor personale și profesionale dacă v-ați simți suficient de sigur pentru a-l folosi? Obțineți această securitate făcând tot ce puteți pentru a avea grijă de dinți, gingii, gură și zâmbet, astăzi!