Supă de Fasole Neagră
Timp de pregătire: 5 minute
Timp total: 18 ore 5 minute
Această supă simplă, îmbogățită cu chimen și chile serrano, este ideală pentru zilele când aveți nevoie de o masă confortabilă. O linguriță de smântână proaspătă adăugată înainte de servire echilibrează picăntimea supei. Dacă doriți o variantă mai puțin picantă, puteți folosi jalapeño sau chiar să omiteți chile.
- 1 lb (aprox. 450g) fasole neagră uscată
- 4 căni supă de legume organică
- 2 căni ceapă tocată
- 1 cană apă
- 1 lingură chimen măcinat
- 3 frunze de dafin
- 1 chile serrano, tocat mărunt
- 2 linguri suc de lămâie proaspăt stors
- 1 linguriță sare kosher
- 3 linguri smântână cu grăsime redusă
- 1/4 cană de coriandru proaspăt tocat
Mod de preparare:
Sortați și spălați fasolea; puneți-o într-un bol mare. Acoperiți fasolea cu apă, la aproximativ 5 cm deasupra nivelului de fasole; acoperiți și lăsați să stea 8 ore. Scurgeți apa.
Într-o oală slow cooker de 4-6 litri, combinați fasolea, supa de legume, ceapa, apa, chimenul, frunzele de dafin și chile serrano. Acoperiți și gătiți la foc mic timp de 10 ore. Îndepărtați frunzele de dafin. Adăugați sucul de lămâie și sarea.
Serviți supa în boluri, adăugați o lingură de smântână și presărați cu coriandru proaspăt tocat.
Porții: 6 (dimensiunea unei porții: 1 1/2 căni de supă, 2 lingurițe de coriandru, și 1 1/2 linguriță de smântână)
Calorii: 286;
Grăsimi: 2g (saturate 1g, nesaturate 1g);
Proteine: 17g;
Carbohidrați: 51g;
Fibre: 17g;
Zaharuri: 3g (zaharuri adăugate 0g);
Sodiu: 697mg;
Poftă bună!