Thumbnail

Societe Cartier creeaza si distribuie bijuterii, ceasuri, bunuri din piele si parfumuri. Fondata in 1847 de Louis-Francois Cartier, compania a ramas sub controlul familiei pana in 1964. Centrul sau operativ a ramas in Paris inca de la inceput.

Cartier este renumit in intreaga lume pentru bijuteriile si ceasurile sale, mai ales pentru colectia “Bestiary”, ilustrata de brosa Panthere in anii 1940, dar si pentru colierul cu diamante creat pentru Bhupinder Singh, maharajahul Patialaand.

Casa are o istorie lunga de creatii vandute celebritatilor si persoanelor regale. Regele Edward al VII-lea al Angliei se referea la companie ca fiind “bijutierul regilor si regele bijutierilor”. Pentru incoronarea sa din 1902, acesta a comandat 27 de tiare pentru care a emis companiei un mandat regal in 1904. Mandate similare au venit si de la curtile Spaniei, Portugaliei, Siamului, Greciei, Belgiei, Romaniei, Egiptului, Casei de Orleans si chiar din Monaco.

Casa Cartier a folosit in mod revolutionar platina in bijuteriile sale. Bijuteriile Cartier se remarca prin gratie si design unic, dar si manufacturare prin tehnici foarte precise. Seria de bratari “Love” a devenit incantarea a generatii intregi prin creativitatea sa. De la forma ovala pana la ideea unei catuse, bratara reprezinta dragostea puternica pe care cele care le poarta o simt pentru partenerii lor. Bratara poate fi fixata doar cu ajutorul unei surubelnite speciale si atunci cand s-au lansat se vindeau doar cuplurilor. Elizabeth Taylor si Sophia Loren purtau astfel de bratari permanent.

Creatiile Cartier sunt mereu surprinzatoare si abunda in detalii. Opulente, dar cu o gratie aparte, folosesc numai materiale cu adevarat pretioase si le transforma in piese nemuritoare, cu valoare artistica inestimabila.

Parfumeria Cartier este descrisa ca fiind o serie de “bijuterii invizibile” pentru doamne si armuri vaporoase pentru domni. Fiecare parfum Cartier este o poezie. La Panthere, Eau de Cartier, Declaration, Baiser Vole, Les Heures de Parfum si desigur Must… sunt parfumuri ce incalzesc inima si simturile persoanelor dragi.

Showing 1–12 of 60 results