Beneficiile vinului
Vinul este considerat al doilea fluid important dupa sange din punctul de vedere al complexitatii compozitiei sale. Acesta contine in medie 85% apa, 12% alcool si, in limita celor 3 procente ramase, alte 1.000 de elemente, cum ar fi zaharul rezidual, potasiul, calciul, magneziul, sodiul, fierul, fosforul, plus polifenoli, sulfati, azotati, acid lactic, aminoacizi (aproape identici cu cei din sange).
Aliment, afrodisiac sau medicament, consumat ocazional sau regulat, vinul este una dintre cele mai apreciate bauturi. Vinul este consumat mai frecvent in Europa decat in oricare alta parte a lumii, inca din 4.500 i.Hr, dupa cum arata descoperirile arheologice din Grecia.
In Georgia si Iran, vinul se consuma din 6.000 i.Hr, iar in India, viile au fost introduse de persani in jurul anului 5.000 i.Hr. Statutul sau privilegiat, recunoscut inca din Antichitate se datoreaza numeroaselor beneficii pe care acesta le aduce oragnismului uman.
In primul rand, beneficiile vinului sunt aduse de antioxidantii conținuți care relaxează arterele, reduc presiunea sangelui si previn coagularea acestuia. Antioxidanții din vin constituie, de asemenea, si secretul longevitatii.
Studiile au demonstrat ca cei care beau vin traiesc mai mult in comparație cu cei care consuma alte bauturi alcoolice. Mai mult, vinul nu contine grasimi, colesterol sau fibre si favorizeaza digestia. Un pahar de vin inainte de masă stimuleaza pofta de mancare si contribuie la echilibrul nutritional, fiind recomandat de medici si in cazul anemiilor. Totodata, vinul reduce vizibil si efectele osteoporozei.
Vinul contine, ca si strugurii din care a fost produs, substante cu efect antibacterian, putand combate chiar si infectiile virale, un pahar de vin pe zi putand scurta durata unei viroze.
In forma naturala sau diluat in proportie de 1 la 10, vinul are efecte bactericide, fiind unul din cele mai vechi antibiotice naturale.
Amestecat cu miere de albine, vinul poate vindeca diferite ulceratii si plagi externe, avand o puternica actiune cicatrizanta.
Consumat in cantitati rezonabile, 1-2 pahare pe zi la mesele principale, vinul reprezinta o licoare de neignorat in alcatuirea unui meniu echilibrat si sanatos.
Iti prezentam cu entuziasm #Siel, noul vin marca Tohani România! Un cupaj alb din sapte soiuri de struguri, productie 2017, semnat de vinificatorul Tohani Albertus Van Der Merwe (Africa de Sud). Un vin special care povesteste despre calatorii, cautari, pasiune si creatie.
“You have only so many bottles in your life, never drink a bad one.” – Len Evans, wine lover
“You have only so many bottles in your life, never drink a bad one.” – Len Evans, wine lover