Thumbnail

Aqua di Parma a fost fondată în 1916 și și-a început activitatea în orașul Parma, într-o fabrică mică de parfumuri, continuându-și activitatea până în anii ’40. După cel de-al doilea război mondial vânzările s-au diminuat, dar din 1993 brandul a renăscut mulțumită acționariatului, unul dintre cei mai mari asociați fiind producătorul de lenjerie La Perla.

Din 2001 Aqua din Parma face parte din grupul LVMH și are sediul în Milano.

Primul parfum al companie, Colonia, a fost creat în 1916 și a fost destinat parfumării batistelor bărbaților italieni. Astăzi Colonia este folosit atât de femei cât și de bărbați ca un parfum personal. În momentul în care acest parfum s-a lansat majoritatea produselor de gen de pe piață erau foarte puternice, intoxicante. Parfumul ușor și proaspăt din Parma a avut un mare succes în Europa, ca apoi să devină popular și în Statele Unite ale Americii, fiind purtat de celebrități ca Audrey Hepburn, David Niven, și Cary Grant.

După preluarea companiei în 1993, pe piață au fost introduce produse noi, inclusiv o linie de produse din piele realizate manual, produse de aromoterapie, lenjerii de pat, lumânări și halite de baie, dar și câteva parfumuri noi, printre care Blu Mediterraneo (Arancia di Capri, Mirto di Panarea, Mandorlo di Sicilia, Bergamotto di Calabria, Fico di Amalfi); Profumo, Iris Nobile, Magnolia Nobile și Gelsomino Nobile.

Marele hit al companie, Colonia, beneficiază în prezent de diferite variațiuni cu intensități diferite Colonia Intensa, Colonia Assoluta, Colonia Essenza și Colonia Intensa OUD.

În materie de ambalaje compania își vinde încă parfumurile în sticle cilindrice, cutii rotunjite și în carton de un galben intens.

Showing 1–12 of 152 results