Joseph Abboud Fall 2016 Runway Show

This slideshow requires JavaScript.

Colecția Joseph Abboud Toamnă/Iarnă  2016 este un tribut adus patrimoniului vestimentar bogat al Americii, mixând într-un mod ingenios croitoria fină cu inteligență, inovație și ireverență, cu o trimitere către Savile Row al anilor ’60 și a revoluției coloristice ce a luat prin surprindere Statele Unite ale Americii.

Materiale luxuoase, detalii fine, personalizate, tipare îndrăznețe și o paletă bogată de gri, ciocolatiu, oliv, albastru închis și gri închis compun colecția. Punând focusul pe detalii militare, cum ar fi manșetele ușor întoarse, revere din mai multe piese și nasturi vintage, această colecție dinamică se mândrește cu o miriadă de materiale atent selecționate. Catifea prespălată și cașmir din Biella, lână dărăcită imprimată și vopsită în nuanțe vintage din Como și tweed autentic din Scoția, toate prind viață în costume și piese separate ce se încadrează în noua semnătură Traced Fit.
Aceasta abordare creativă în croitoria masculină mângâie fizicul masculin în timp ce permite liberatatea și fluiditatea în mișcare, cu umeri largi, talie accentuate și haine evazate, aducând aminte de siluetele anilor ’60, dar cu o atitudine nouă pentru 2016.

Puternică și senzorială, aceasta este linia de îmbrăcăminte americană. Fiecare piesă prezentată pe catwalk a fost manufacturată în S.U.S la Joseph Abboud Manufacturing Corp. în New Bedford, MA, la fel ca toate accesoriile, acestea din urmă fiind create în colaborare cu șase artizani fantastici din Statele Unite, incluzând genți create de Rawlings, pălării create de membrul CFDA Albertus Swanepoel, cravate de Barbara Blank, ceasuri de la Kobold, haine din blană de oaie create de Aston Leathers și încălțăminte de la Allen Edmonds.

Încălțăminte creată de Allen Edmonds
Fondată în Wisconsin în 1922, compania Allen Edmonds este una dintre ultimele de acest tip rămase în America, un lucru de altfel respectabil, având în vedere că mai puțin de 2% dintre hainele și pantofii purtate în Statele Unite sunt făcute în această țară. Brandul a creat 75 de stiluri pentru sezonul Toamnă/Iarnă 2016, multe dintre ele încorporând materiale unice regăsite în costumele Abboud.
Genți create de Rawlings
Brandul american istoric Rawlings a fost fondat în 1887 și s-a consacrat ca și fabricant de bunuri sportive de primă clasă. Produse gențile și accesoriile în St. Louis, Missouri, și este dedicat calității și măiestriei în marochinărie. Gențile ce au apărut în prezentare sunt create de divizia Red Label și au fost fabricate de Lumberjack Leather Company.
Ceasuri create de  Kobold Expedition Tools
O companie din Pennsylvania, Kobold a produs ceasuri fine americane încă din 1998. Creând pentru exploratorul Sir Ranulph Fiennes, regretatul actor James Gandolfini și pentru trupele SEAL ale Marinei Americane, Kobold furnizează accesorii pentru aventurieri și bărbați stilați deopotrivă.
Haine din blană de oaie create de Aston
Aston a împrumutat hainele sale somptuoase pentru colecția puternică și sofisticată a lui Joseph Abboud, fiind o companie fondată acum mai bine de 20 de ani. Stabilită în New York,  Greenwich Village, brandul lucrează doar cu materiale de cea mai bună calitate din America și Spania.
Pălării create de Albertus Swanepoel
Albertus Swanepoel este un pălărier aclamat în New York. Membru al CFDA, designer-ul născut în Africa de Sud are în palmares premii Coty și AFI, fiind nominalizat în 2009 la premiul Swarovski pentru design de accesorii. Pe lângă colaborarea cu Joseph Abboud, a numărat parteneriate cu Marc by Marc Jacobs, Carolina Herrera, Alexander Wang și Proenza Schouler. Toate produsele sale unice sunt fabricate în New York.

Cravate de JS Blank & Co.
Cu un secol de artizanat în palmares,  JS Blank & Co. este cea mai veche afacere de accesorii operată de o familie din America. Lucrate manual în New York, cravatele create de brand încorporează ani de design de țesături și materiale, sursă frecventă de inspirație pentru Joseph Abboud.